VPRO- Beeldproducer - MediaRoute

Ga naar de inhoud
VPRO
Bezoekadres
VPRO  
Wim T. Schippersplein 1
1217 WD Hilversum       
Postadres
VPRO
Postbus 11
1200JC Hilversum
Telefoonnummer
088-2058911
e-mail
De VPRO is een crossmediale publieke omroepvereniging. De VPRO wil een niet te negeren factor zijn in het maatschappelijke debat en toonaangevende, verdiepende inhoud bieden rond geschiedenis, onderzoeksjournalistiek, buitenland, jeugd, wetenschap, kunst en cultuur, drama en documentaire. De VPRO speelt in op de verwachtingen en behoeften van haar publiek en wil maatschappelijke en persoonlijke impact realiseren, De omroep is autonoom en eigenzinnig en gaat het experiment niet uit de weg. De VPRO is als voorloper op zo veel mogelijk platforms te vinden en werkt samen met (inter)nationale partners.

De afdeling Publiek & Marketing speelt een belangrijke rol binnen de VPRO, onder meer door het ontwikkelen en uitvoeren van communicatie- en marketingplannen die bijdragen aan optimaal bereik van onze programma’s.
Voor het creatief bureau binnen de afdeling Publiek & Marketing zoeken we per 1 mei een:

Beeldproducer
(m/v voor 28,8 uur per week)

Als beeldproducer maak je deel uit van het creatieve team dat grotendeels in huis alle communicatie- en marketinguitingen ontwikkelt van concept tot uitvoering. Het team werkt nauw samen met marcom specialisten die VPRO-programmatitels en projecten bij de verschillende doelgroepen onder de aandacht brengen via onze campagnes, social mediakanalen en in de media door middel van free publicity. Binnen het team werk je nauw samen met de drie audio/video makers. Buiten het team werk je samen met marcom specialisten, kanaalbeheerders en –medewerkers, producers (bij programmaredacties en buitenproducenten) en fotografen.
Wat houdt de functie in?  Je zorgt voor het beeldmateriaal dat nodig is voor in- en externe (online/offline/on air) uitingen over de VPRO en zijn programmering (radio, televisie en online). Het doel van de uitingen is het publieksbereik te verhogen en de naamsbekendheid van de VPRO te versterken.  Je verzamelt en verwerkt alle mogelijke AV- en fotomateriaal dat wordt ingezet voor de promotie van de programma’s op onder meer on air (NPO), Facebook, YouTube, Instagram, Twitter en onze eigen kanalen als websites en nieuwsbrieven. Onder de werkzaamheden behoren het toevoegen van ondertiteling en captions. Je bewaakt de rechten van materiaal en regelt die waar nodig.  Je onderhoudt contact met programmaredacties over het aan te leveren materiaal en de status van materiaal, maakt afspraken met fotografen voor het maken van persfoto’s en archiveert en beheert het materiaal dat je binnenhaalt. Dankzij jouw inspanningen zijn de beeldarchieven geordend, staan foto’s en video’s tijdig online, kan de audio/video maker aan de slag met het materiaal dat hij/zij moet bewerken en kunnen de kanaalbeheerders hun online uitingen inplannen.

Wie ben jij?
  • Je bent een proactieve regelaar die zaken goed op orde heeft en houdt
  • Je kan werken in verschillende databases en snapt van welke metadata je het materiaal moet voorzien
  • Je kan werken met gangbare videomontage pakketten, beeldbewerkingsprogramma’s en online tools (denk aan Avid, Final Cut Pro, Premiere; Photoshop; Facebook, Twitter, YouTube, etc).
  • Kennis en ervaring met auteursrechten
  • Je hebt MBO/HBO werk- en denkniveau.
  • Je hebt minimaal 2 jaar aantoonbare productionele werkervaring in een vergelijkbare functie binnen een mediaorganisatie.
  • Je functioneert goed onder hoge werkdruk, bent servicegericht en beschikt over goede communicatieve vaardigheden.
  • Je hebt natuurlijk affiniteit met de VPRO en zijn programma’s.

Wij bieden:
Een veelzijdige baan in een dynamische omgeving met een aanstelling voor in eerste instantie de periode van 1 jaar. De functie is ingedeeld in salarisklasse F van de CAO voor het Omroeppersoneel. Het salaris is afhankelijk van leeftijd en ervaring en zal liggen tussen de  € 2.196,29 en € 3.230,31 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het Omroeppersoneel, waaronder 8% vakantietoeslag en 6% december-uitkering.  
Graag ontvangen we je motivatie en CV uiterlijk 5 maart per mail op vacature@vpro.nl onder vermelding van vacaturenummer 1807.
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Diederik Hoekstra (teamleider marketingcommunicatie), d.hoekstra@vpro.nl.
website van BIG NOSE MEDIA
Terug naar de inhoud