VPRO- Kanaalbeheerder social media - MediaRoute

Ga naar de inhoud
VPRO
Bezoekadres
VPRO  
Wim T. Schippersplein 1
1217 WD Hilversum       
Postadres
VPRO
Postbus 11
1200JC Hilversum
Telefoonnummer
088-2058911
e-mail
De VPRO is een crossmediale publieke omroepvereniging. De VPRO wil een niet te negeren factor zijn in het maatschappelijke debat en toonaangevende, verdiepende inhoud bieden rond geschiedenis, onderzoeksjournalistiek, buitenland, jeugd, wetenschap, kunst en cultuur, drama en documentaire. De VPRO speelt in op de verwachtingen en behoeften van haar publiek en wil maatschappelijke en persoonlijke impact realiseren, De omroep is autonoom en eigenzinnig en gaat het experiment niet uit de weg. De VPRO is als voorloper op zo veel mogelijk platforms te vinden en werkt samen met (inter)nationale partners.
De afdeling Publiek & Marketing speelt een belangrijke rol binnen de VPRO, onder meer door het ontwikkelen en uitvoeren van communicatie- en marketingplannen die bijdragen aan optimaal bereik van onze programma’s.

Voor de afdeling Publiek & Marketing zoeken we per 1 mei een:
Kanaalbeheerder social media  
(m/v voor 32 uur per week)

De kanaalbeheerder social media maakt deel uit van het team Distributie, dat verder bestaat uit kanaalbeheerders voor vpro.nl en YouTube, kanaalmedewerkers en een online marketeer.  Het team Distributie heeft ten doel het VPRO aanbod optimaal te distribueren over social media, YouTube en via de eigen site vpro.nl om een zo groot en relevant mogelijk publiek te betrekken.  In deze functie werk je nauw samen met marcom specialisten, kanaalbeheerders van vpro.nl en YouTube en kanaalmedewerkers.    

Wat houdt de functie in?
De kanaalbeheerder ontwikkelt de redactieformules en strategieën voor de verschillende social mediakanalen en stelt jaarplannen en begroting hiervoor op.  
Je bent verantwoordelijk voor een optimaal kanaalbeheer, uitgaande van de VPRO content en rekening houdend met de (on)mogelijkheden van desbetreffende kanalen. Je selecteert daartoe uit het VPRO programma-aanbod (bewegend) beeld, schrijft en controleert teksten, plaatst posts en draagt nieuwe content ideeën aan. Je draagt zorg voor voldoende samenhang binnen het kanaal.  
Je bent gericht op interactie met het publiek, voert daartoe actieve webcare uit, analyseert publieksbereik en engagement. Best practices deel je met het hele bedrijf, je geeft advies en feedback aan marcomspecialisten en redacties.  

Wie ben jij?
  • HBO werk- en denkniveau, digital marketeer (niveau B), daarnaast heb je een opleiding toegespitst op een of twee sociale platforms (Facebook, Instagram, LinkedIn of Twitter) gevolgd.
  • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in een vergelijkbare functie, waarbij het uitvoeren van contentstrategie en publieksbereik centraal stonden
  • Je hebt ervaring met Photoshop en Google Docs.
  • Je hebt een uitstekende beheersing van Nederlands in woord en geschrift.
  • Je bent een digital native en weet onlinemogelijkheden in te zetten voor marketingcommunicatiedoelen
  • Je volgt vakinhoudelijke ontwikkelingen en weet deze om te zetten naar kansen
  • Enkele sleutelwoorden die op jou van toepassing zijn: Resultaatgericht, klantgericht, commercieel gevoel, creativiteit, teamspirit, handen uit de mouwen mentaliteit
  • Daarnaast ben je stressbestendig, flexibel en ben je bereid in het weekend en avonden te werken.
  • En natuurlijk heb je affiniteit met de VPRO en zijn programma’s

Wij bieden:
Een veelzijdige baan met veel mogelijkheden in een dynamische omgeving met een aanstelling voor in eerste instantie de periode van 1 jaar. De functie is ingedeeld in salarisklasse H van de CAO voor het Omroeppersoneel. Het salaris is afhankelijk van leeftijd en ervaring en zal liggen tussen de € 2.956,91 en € 4.650,96 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het Omroeppersoneel, waaronder 8% vakantietoeslag en 6% decemberuitkering.  
Graag ontvangen we je motivatie en CV uiterlijk 5 maart per mail op vacature@vpro.nl onder vermelding van vacaturenummer H09.
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Annica Peeters (teamleider distributie), a.peeters@vpro.nl
website van BIG NOSE MEDIA
Terug naar de inhoud